lørdag
jun.222013

At flygte fra frygten

Kender du det, at du føler du sidder fast? Du er bange for at tage skridtet og bevæge dig frem. Du vil have frihed, men du ved ikke hvordan du skal komme ud af frygten. Vi tror vi skal ud af frygten, vi skal handle os ud af den, men vejen er faktisk indad. "Vejen ud er vejen ind. Friheden er lige dér hvor du er." - som Adyashanti, amerikansk spirituel lærer siger. Frygten driver os frem, så vi kan ankomme til et bedre sted. Men hvad hvis det "bedre sted" er lige her hvor du er? Hvad hvis du stopper op lige her og står midt i frygtens ild? Når du mærker frygten lige nu og her? Hvad er her til stede når du stopper op? Hør denne inspirerende samtale med Adyashanti!

"There is nothing to go through. There is no other side. The better place is right in the center of where you are." - Adyashanti

fredag
jun.142013

5 tips til at få bedre intuition 

For ca. et år siden var der et tema om intuition i Ugebladet SØNDAG, hvor jeg blev interviewet om, hvad intuition er og hvad man kan gøre for at få en bedre intution. Du kan læse artiklen, hvor jeg deler mine 5 tips, ved at klikke her. Skriv gerne i kommentarfeltet hvordan du oplever din intuition og hvordan du bruger den!

fredag
jun.082012

Du skal bare tænke positivt! - Men hvordan?

Jeg har for ca. en måned siden læst et kort blogindlæg der giver tre tips til hvordan vi flytter os fra at være utilfredse, irriterede, kritiske og negative til at være positive. De tre tips gik kort sagt ud på følgende: 1. Bliv bevidst om dine negative følelser. 2. Flyt dit fokus fra de negative og ubehagelige ting til noget positivt, fx taknemmelighed. 3. Tænk over om det er det værd at negativiteten skal ødelægge dit fantastiske(?) liv.

Det er alt sammen skrevet med en positiv intention, det er jeg sikker på, men alligevel sad jeg med en tom følelse efter at have læst indlægget. Jeg syntes der manglede noget. Der mangler nemlig hvordan man præcist hopper fra negativitet til positivitet. For hvis det var så let, så kunne alle bare gøre det! Så var der ingen der gik rundt og var utilfredse særlig længe. Men sådan har det egentlig aldrig fungeret for mig. Jeg har altid haft meget svært ved at tænke positive tanker når jeg har været i en tilstand af utilfredshed, vrede, sorg og irritation. Og ikke mindst har jeg haft svært ved at være taknemmelig midt i negativiteten. For hvordan flytter man sig fra den ene tilstand til en helt anden, der synes at være langt fra hinanden?

Det der umiddelbart virker for mig er at undersøge hvad jeg er negativ over og hvorfor. For negative tanker og utilfredshed indeholder informationer, beskeder og "clues" til os. Hvis vi ikke ved hvad det handler om, er det ret svært at afhjælpe det. Der er jo en grund til at vi er utilfredse eller negative. Så jeg ville bede utilfredsheden og negativiteten om at fortælle mig hvad den har at sige og hvilke følelser der er knyttet til de negative tanker. Det kan man fx gøre ved at sætte sig ned og skrive det ned. Dvs. skabe bevidsthed og overblik over de negative tanker og følelser. Fx "jeg er negativ, fordi jeg er Palle alene i verden og det gør mig ked af det".

Dernæst er det vigtigt at erkende og acceptere, at du har det sådan. Måske er det bare en del af dig der er utilfreds, måske er det hele dig, men accepter det der er. Accepter virkeligheden. Efterfølgende ville jeg spørge hvilken positiv intention der ligger bag utilfredsheden, fx hvilket eller hvilke behov der ikke bliver dækket, som forårsager utilfredsheden. Hvad er det den negative del af mig ønsker?
Det kan fx være at du hader at gå på arbejde og det har du gjort længe. Men hvad er det præcis ved dit job du er utilfreds med? Er det din chef? Din arbejdstid? Dine arbejdsopgaver? En bestemt kollega? Er du måske stresset? Se på din utilfredshed og hvad der ligger bag den. Den positive intention bag kan fx være at du gerne vil arbejde med noget helt andet. Eller at du gerne vil gå ned i tid fordi du vil være mere sammen med din familie.

Et andet eksempel kan være at du bare generelt er negativ og utilfreds med dit liv, føler dig ked af det og livet føles meningsløst. I så fald kan du kigge på hvad det er specifikt i dit liv som du er negativ over og hvordan ville du have dit liv skulle se ud i stedet. Hvilke af dine behov bliver ikke opfyldt? Hvad ønsker du dig virkelig? Først når du ved hvad du vil have i stedet kan du gå efter det. Du har et valg når du pludselig ser andre nye muligheder.
Det kan også være, at dine negative tanker kører i "loop", dvs. det er de samme negative tanker der dukker op igen og igen, og det er blevet så meget en vane, at du antager de negative tanker som sande og virkelige. Her kan du måske lave et virkelighedstjek. Fx, passer det virkelig at ingen elsker mig, når jeg har familie og gode venner? Har jeg virkelig et dårligt liv som mine tanker siger? Hvad er dårligt ved mit liv? Her vil du måske opdage at din negativitet bunder i noget selvkritik, og negativ selvdialog, fordi du tror du burde være en anden, dit liv burde se anderledes ud, andre burde gøre et eller andet bestemt, der er noget der burde være anderledes, dvs. "burde burde burde" tanker, som du slår dig selv i hoved med.

Alt i alt, det at møde og undersøge vores egen utilfredshed og negativitet i øjenhøjde og dernæst acceptere den og rumme den er vejen til større positivitet. Når vi giver plads til de dele af os selv der gerne vil komme op til udtryk og vi lytter til den positive intention og de behov der ligger bag er der noget der letter i os. Når vi får klarhed over hvad vi vil have i stedet for utilfredsheden og vi erkender at vi har et valg, kan vi gå efter det. Når vi ser at de negative tanker ikke har hold i virkeligheden kan vi være taknemmelige. Men det bliver en mere naturlig proces end en forceret tanke der siger "nu må jeg prøve at tænke positivt - åh hvorfor kan jeg ikke tænke positiv? - jeg burde også tænke positivt".

torsdag
feb.092012

Hemmeligheden til bedre motivation og produktivitet

I går så jeg en video på TED.com, som jeg fik anbefalet, med psykolog Shawn Achor, der taler om hemmeligheden til mere arbejdsglæde. De fleste mennesker tror, at vi skal arbejde for at blive glade og lykkelige, men kunne det være, at det er omvendt? Dvs. at vi først skal være glade og lykkelige og fra den tilstand skabe et bedre arbejde og succes? Det mener han, er vejen, da det er bevist, at når man er lykkelig, inspirerer den følelse til mere produktivitet.

Jeg kender det selv fra mit eget liv, at når jeg har en mindre god dag og når jeg er i negative tanker og følelser, så har jeg sværere ved at tage mig sammen til at udføre selv små opgaver. Og når jeg er i den tilstand føler jeg mig også mere tilbøjelig til at udskyde opgaver, for jeg har svært ved at finde motivationen. Til gengæld føles det helt rigtigt at udføre opgaver, når jeg er naturligt positivt motiveret end når jeg skal slå mig selv med pisken og tvinge mig selv til at få tingene overstået. Dermed ikke sagt, at man bare skal udskyde sine opgaver når man er i dårligt humør! Det er bare en interessant observation, som er i tråd med Achors argumenter og man skal måske netop starte med at ændre sin tilstand fra negativ til positiv.

Det er via vores filter vi skaber vores virkelighed. Hvis vi kun er lykkelige når vi når et mål, så ligger lykken og succesen altid ude i fremtiden. Vores hjerne er programmeret til, at lykken og succesen ligger efter målet er nået. Men når vi har nået et mål, sætter vi nye mål, vi skal nå, og på den måde bliver lykke og succes hele tiden udskudt.

Der er flere måder vi kan træne vores hjerner på, for at føle os mere positive. Hvis man gør en af disse nedenstående ting mindst 2 minutter om dagen i 21 dage, vil det omprogrammere hjernen og man vil efterfølgende lægge mærke til de positive ting først fremfor de negative, og man vil føle sig mere optimistisk og succesrig:

  • Skriv 3 nye ting ned, som du er taknemmelig for
  • Skriv dagbog om én positiv oplevelse du har haft i de sidste 24 timer
  • Fysisk træning
  • Meditation
  • Dans
  • En venlig handling: fx skriv en positiv email til en i din omgangskreds, hvor du roser eller udtrykker taknemmelighed til vedkommende.

Her er så linket til videoen.
Men bemærk: han taler meget hurtigt! Så sæt gerne undertekster på.

Er du frisk på en 21 dages udfordring til at skabe mere positiv forandring i dit liv? Kommenter gerne neden under. ;-)

fredag
dec.302011

Hvad skal dit magiske ord være for 2012?

I morgen er årets sidste dag. Mange mennesker bruger de sidste par dage op til det nye år til at gøre status over 2011 og skriver ønskelister og planer for 2012. Jeg bliver altid inspireret af andres ritualer og ønskelister. Der er mange måder, man kan give slip på det gamle år og hilse det nye år velkommen på.

Nytårsaftensdag plejer jeg at sætte mig ned og meditere over året der er gået. Tænke tilbage på alle de betydningsfulde hændelser, både gode og dårlige, der skete i mit liv i løbet af året, og tænke på de mennesker som jeg er taknemmelig for at have (eller at have haft) i mit liv. Når jeg har gjort det giver jeg mentalt slip på året ved at fokusere på mine udåndinger. Derefter mediterer jeg på min vision for det kommende år: hvad jeg godt kunne tænke mig at opleve, hvad jeg ønsker mindre og mere af, hvem jeg har lyst til at se mere og mindre og hvilken følelse det vil give mig at få disse oplevelser.

En anden ting jeg elsker at gøre er at trække et vejledende kort. Et kort fra et af mine mange sæt, der vil give en indikation af hvilken energi og hvilket tema der kommer til at karakterisere mit nye år. Derfra vælger jeg så et ord der kommer til at være mit "magiske ord" for det nye år, en slags mantra, som skal huske mig på hvad året handler om. Ord har energi og magt. Du kan også finde frem til dit ord intuitivt ved at meditere på det. Ordet skal repræsentere noget positivt og det skal fungere som en slags støtte i løbet af året. Dit ord kan du skrive på en huskeseddel, sætte op på dit køleskab, male på et lærred eller hvad der nu fungerer for dig.

Hvis du gerne vil have et hint til dit personlige ord for 2012 vil jeg gerne trække et kort personligt til dig i dag og de næste par dage (til og med 6. januar). Hvis du er kvinde trækker jeg kortet fra mit Gudindekort sæt. Hvis du er mand, trækker jeg kortet fra mit Ascended Masters sæt. Det eneste du skal gøre, er at skrive dit navn eller initialer i kommentarfeltet nedenfor og bede om et kort for 2012. Efter jeg har trukket kortet, svarer jeg dig i kommentarfeltet hvilket kort jeg trak til dig og hvilke energier kortet repræsenterer. Derefter kan du selv udlede hvad der skal være dit magiske ord for 2012.

Jeg har allerede trukket mit kort! Det er gudinden Kali, som står for afslutninger og nye begyndelser. Kortet betyder, at det er tid til at bevæge sig videre. Det er tid til at give slip på det gamle så det nye kan komme ind.

Har du fundet dit magiske ord for 2012?

Page 1 ... 2 3 4 5 6 ... 7 Next 5 Entries »