Barbara Szorad

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få løbende inspiration & tilbud. Du får også en afbalancerende meditation.
JA TAK!

Facebook

Følg mig på
Søg på siden
« Skab det bedste år i dit liv! | Main | Sidder du fast i en ond cirkel?... »
søndag
dec052010

5 rutiner til at komme ud af den onde cirkel og få et bedre forhold til dig selv

Som fortsættelse til mit tidligere indlæg om at sidde fast i negative tanker har jeg lovet at give nogle bud på nogle rutiner der kan hjælpe dig at få det bedre med dig selv:

1) Som nævnt i tidligere indlæg, kan du skrive dine tanker ned. Du kan fx skrive dagbog om morgenen, lige når du er stået op eller lave en 10-15 minutters non-stop skrivning, der hjælper dig med at tømme hovedet for tankerne. Det hjælper dig med at se hvilke tanker du egentlig har. Måske opdager du nogle gennemgående tanker og mønstre. Du vil nok også opdage dine længsler, dine ønsker og drømme. Så det handler om at give plads til de forskellige stemmer indeni dig. At anerkende både de positive og negative stemmer. At lytte til dem og beslutte hvilke stemmer du helst vil lytte til: dem der støtter dig eller dem der fordømmer dig?

2) Kom ud af hovedet og ned i kroppen. Motioner. Gå fx til yoga eller dans. Løb en tur. Gå en tur. Bevæg dig! Når du motionerer kommer du ned i kroppen og ud af den negative tankespiral. Motion udløser endorfiner i kroppen og giver psykisk velvære og et godt humør - endorfiner er kroppens naturlige humørmedicin. Som bonus får du også en sundere krop når du motionerer regelmæssigt!

3) Mediter. Meditation er en form for tanketømning (ligesom det at skrive). Det er en øvelse i at være tilstede og at kunne give slip på tanker, dagligdagens bekymringer, gøremål etc.
Det er også en opmærksomhedstræning, hvor du øver dig i at være opmærksom i nuet og at tillade øjeblikket at være som det er. En total accept af nuet med en ikke-dømmende opmærksomhed. Meditation hjælper dig med at finde ud af hvem du virkelig er - uden dine tanker. Dine tanker kommer og går, men der er en kerne indeni dig, som altid er der. En kerne, hvor der er fred, hvor der ingen tanker eller forventninger er, kun ren væren og fred. Og når du vender tilbage til dette sted - kernen i dig, eller bare DIG, så vil du opleve mere ro og glæde, fordi du ikke længere vil identificere dig med dine tanker.

4) Vær mere kærlig og omsorgsfuld overfor dig selv! Lyt til dine lyster, længsler, drømme og ideer. Hvad har du lyst til? Glem "burde, skulle, kunne"-stemmen der står der med en løftet pegefinger. Lad dig blive motiveret af dit hjerte. Giv plads til sjov og leg! Meld dig til det male- eller fotokursus hvis du altid har drømt om at male eller fotografere. Eller find din egen måde at dyrke din kreativitet på. Forestil dig, at der bor et lille barn indeni dig og dette barn er også en del af dig. Hvordan vil du tage dig af dit indre barn, hvis du skulle være din egen bedste mor/far - din egen kærlige og omsorgsfulde forælder? Det indre barn rummer en masse glæde, spontanitet, styrke og kreativitet, som vi har tendenser til at undertrykke med vores kritiske og negative stemmer.

5) Lav sætninger, bekræftelser (affirmationer) der støtter dig! Støt dig selv med positive tanker som du har lyst til at tro på. Det kan fx være: "Jeg kan mere end jeg tror." "Jeg har et spændende og kreativt job, som giver mig frihed, mening og glæde." "Jeg stoler på min indre styrke - jeg er unik og har en masse talenter jeg kan bidrage med." "Mit liv er fyldt med kærlighed, glæde og inspiration." "Livet er fyldt med uendelige muligheder."
Find på dine egne positive bekræftelser, skriv dem ned og læs dem/sig dem højt hver dag. Formuler bekræftelserne i nutid, som om du allerede har det du ønsker. Bekræftelserne vil skabe en ændring i din  bevidsthed og du vil opleve at dine ønsker vil manifestere sig i virkeligheden.

Husk at planlægge dine rutiner, ellers virker de ikke. Det er en integrationsproces af nye vaner, en øvelse i at få et godt og kærligt forhold til dig selv, og øvelse tager tid. Derfor er det vigtigt at gøre dine rutiner regelmæssigt, så du kan få en langtidsholdbar virkning.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>