Barbara Szorad

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få løbende inspiration & tilbud. Du får også en afbalancerende meditation.
JA TAK!

Facebook

Følg mig på
Søg på siden
« Kald din frygt for eventyr! | Main | 7 tips til at nedbringe dit stressniveau »
fredag
okt292010

Øvelse mod stress

For et par dage siden skrev jeg nogle tips om hvordan du kan give slip på stress og lovede en lille øvelse. Denne åndedrætsøvelse, jeg nu vil dele med dig, kan du udføre hvor som helst og når som helst, når du gerne vil have indre ro. Øvelsen tager ca. 5-10 minutter.

Sæt dig til rette i en behagelig siddestilling eller læg dig ned på ryggen. Luk øjnene og bliv opmærksom på din vejrtrækning. Tag et par dybe ind- og udåndinger og afspænd kroppen.
Start øvelsen med at tage en normal indånding og derefter inddel din udånding i 3 dele ved at holde en kort pause mellem hver del. Dvs. indånding, udånding-pause, udånding-pause, udånding-pause og indånding. Tag derefter et par normale ind- og udåndinger og start runden forfra. Det er vigtigt at du ikke anstrenger dig i pauserne i den tre-delte udånding, så følg dit eget tempo. Hvis du begynder at spænde eller holde vejret for meget, så vend tilbage til dit naturlige åndedræt inden du fortsætter igen.
Når du har lavet 10 runder så slap fuldstændig af og mærk effekten, før du går videre med din dag.

Når man forlænger udåndingen på denne måde så gøres der plads til en større, dybere og mere modtagende indånding, så både udånding og indånding bliver dybere og roligere. Teknikken er rigtig effektiv mod stress, søvnløshed, angst, uro og spændinger i kroppen. Dog anbefales øvelsen ikke til gravide kvinder.

Fortæl mig din erfaring med denne øvelse i kommentarfeltet!

Hav en dejlig og stressfri weekend!

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>